Proef De Tuin van Holland!
De deelnemende restaurants geven met bijgaand stempel op de menukaart aan welke gerechten tot stand gekomen zijn in de samenwerking met Proeftuin Noordwijk.
Kennismaken met de gastronomie van de toekomst, dat kan nu in negen Noordwijkse restaurants. De Noordwijkse chefs laten zich inspireren door lokale en duurzaam geteelde seizoensproducten. Bij elk deelnemend restaurant staan een of meer gerechten met het stempel van ‘De Tuin van Holland – Proeftuin Noordwijk’ op de menukaart. Kom je ook De Tuin van Holland proeven?
In De Tuin van Holland werkt een brede coalitie van chefs, boeren, artsen en ketenpartners toe naar een hedendaagse, gezonde, seizoensgebonden en duurzame Nederlandse keuken voor iedereen. Op die manier willen ze bijdragen aan toekomstbestendige oplossingen voor de agrarische sector. Duidelijk is dat structurele oplossingen inzet vragen van de hele keten – van de boer tot in de keuken.
De deelnemende restaurants geven met bijgaand stempel op de menukaart aan welke gerechten tot stand gekomen zijn in de samenwerking met Proeftuin Noordwijk.
“Het kan nog steeds heel bourgondisch zijn én meer lokaal van het land, gericht op gezondheid en strevend naar biodiversiteitsherstel”, aldus Bas Cloo, co-founder van Dutch Cuisine. In samenwerking met Dutch Cuisine werden uitgangspunten ontwikkeld die iedereen handvatten geven om in de keuken te komen tot gezonde, duurzame keuzes.
Om te komen tot een robuuste landbouw voor de toekomst is een duurzaam verdienmodel voor producenten essentieel. Daarom zet de Groene Cirkel ‘De Tuin van Holland’ zich in om hoogwaardige, duurzame producten uit de regio te verbinden aan hotels, restaurants, cateraars en werklocaties. Zo werken we aan een transitie naar meer lokaal en plantaardig voedsel en het verbeteren van de gezondheid van de agrarische sector, van onze bodem, ons water én van onszelf.
Inspiratiebron voor De Tuin van Holland is het historische verhaal van een vergeten 17e-eeuwse voedselrevolutie in onze regio. Artsen en wetenschappers begonnen het belang van gezond eten te beseffen. Groenten en fruit kregen een belangrijke rol op het menu. Rauw en gefermenteerd kwam in de mode en er werd veel minder suiker gebruikt. Deze vergeten voedselrevolutie legde de basis voor het karakteristieke Hollandse polderlandschap en de moderne land- en tuinbouw in de regio.
Maak kennis met de inspiratie van deze bevlogen chefs en geniet van hun gerechten!
Meer over Proeftuin Noordwijk lees je via Noordwijk.info.
en natuurlijk alle duurzaam werkende telers, die de landbouw van de toekomst vandaag al een gezicht geven.
Copyright © 2023 De Tuin van Holland