Actueel

Ambassadeurs

Van een kraampje in de hal naar een landelijke Green Deal

Gezond en lokaal voedsel in het bedrijfsrestaurant van het Provinciehuis in Den Haag – het begon als een persoonlijke drijfveer van Joop Mijderwijk, coördinerend ondersteuner Catering. Want juist als provincie Zuid-Holland moet je toch staan voor wat er van eigen

Lees meer »
Historie

Spreeuwenpotten

Spreeuwensoep of een stoofpotje met spreeuw – wij vinden het niet meer kunnen, maar in kookboeken uit de zeventiende eeuw vind je diverse recepten met spreeuw. De vogels werden gevangen met een spreeuwenpot: een ronde aardewerken pot die als nestkast

Lees meer »
Ambassadeurs

Interview met Menko Wiersema

Een interview met Menko Wiersema staat altijd garant voor fascinerende verhalen uit een vergeten verleden én inspirerende dromen voor de toekomt. De Groene Cirkels laten zien dat het velen inspireert om aan te haken en bij te dragen. En dat is ook

Lees meer »
Projecten

Op weg naar het kuuroordmenu

In 2020 verkreeg Noordwijk de officiële kuuroordstatus. Logisch dus dat Noordwijkse chefs vanuit hun expertise ook graag bijdragen aan het heilzame karakter van de badplaats. Maar hoe kom je nou tot een verantwoord menu? Gezond, lekker, duurzaam én verankerd in de eigen culinaire tradities en de eigen streek. Een mooie case dus, om een eerste concrete invulling te geven aan de Tuin van Holland.

Lees meer »
Projecten

Vergeten Groente & Vergeten Vrouwen

Een gekke link: Internationale vrouwendag én de lancering van een website over de geschiedenis van voedsel? Nee hoor! Eigenlijk heel logisch:  in de 17e eeuw maakte het Hollandse eten een revolutie door. Een revolutie die we compleet vergeten zijn. En interessant genoeg hadden vrouwen daar een belangrijk aandeel in.

Lees meer »